Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Neen, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases.

Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling!

Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.

haargroeifases

Een overzicht:
1. Haar in de groeifase: 2. Haar in de overgangsfase:
3. Haar in de rustfase: 4. Terug naar de groeifase:

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen voor permanente ontharing is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei. 

Na 3 behandelingen met de UltraPlus VPL™ worden reeds 45% tot 75% van het aantal haren permanent verwijderd. De overige haren kunt u laten verwijderen enkele extra behandelsessies, naar gelang uw wensen.

Het is trouwens mogelijk dat er sowieso wat resthaartjes en ongekleurde donshaartjes overblijven. U moet er daarnaast ook rekening mee houden dat door hormonen, bepaalde medicatie en wrijving (bijv. gips) nieuwe haren kunnen ontstaan. Dan worden follikels actief die voordien nooit actief geweest zijn. De nieuwe haartjes zijn dan wel weer definitief te verwijderen met een onderhoudsbeurt.

Epileren


In de medische rapporten en FDA-keuring staat succesvolle permanente ontharing gelijk aan 80 à 90% haarreductie. Met de Energist UltraPlus VPL™ krijgt men een dergelijk resultaat al na gemiddeld 4 à 8 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en rode haren (bevatten pheomelanine) evenals donkere huidtypes zullen gemiddeld meer behandelingen nodig hebben.


Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is door zon of zonnebank vóór elke sessie. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.

 

Hoe frequent moet men behandeld worden?

Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren die in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase is, is het nuttig om opnieuw te behandelen.


Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken; afhankelijk van de locatie.