Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

LaserL.A.S.E.R. = Light Augmentation by Stimulated Emission of Radiation

Laserontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht zodanig dat er slechts 1 kleur van het lichtspectrum behouden wordt en naar de huid wordt gestuurd. Dit noemt men monochromatisch licht (denk bijv. aan een laser aanwijspen). Het belang van elke specifieke kleur met zijn overeenkomstige nanometers (groen, geel of rood) is dat elke kleur een specifiek effect heeft en op een bepaalde diepte werkt in de huid. Er zijn bepaalde laserstralen ontdekt (oa. de Nd-Yag, Alexandrite en diode Robijn) waarvan de selectiviteit zich richt op het vernietigen van de donkere haarwortel.

Het licht van deze laserstralen 'glijdt' als het ware naar binnen in de huid via het pigment in de haartjes. Zo kan er ook warmte bij de haarwortel worden gebracht om de vernietiging van de haarzakjes te bereiken. Dit werkt enkel bij donkere haren, en niet bij blond, wit of grijs haar. Bovendien mag de huidskleur van de cliënt niet te donker zijn, omdat het huidpigment anders eveneens vernietigd zou worden. Dit vormt een belangrijke beperking van deze methode.

LaserEr zijn veel verschillende lasers. De meest bekende is de diode laser.
Ontharen met laser dient met de grootste precisie uitgevoerd te worden. Als dit ook maar een beetje slordig gebeurt, krijgt de klant al vlug te maken met de nadelen van een laser:
  • Er bestaat nl. een grote kans op verbranding, met littekens tot gevolg
  • Ook pigmentverschuiving komt regelmatig voor bij laserontharing
  • Bovendien is ontharing met laser vrij pijnlijk
  • Er kan vaak maar gewerkt worden met lichtstralen van 1 à 2 cm². Een behandeling met laser duurt dan ook erg lang.
Ook daarom verkiezen wij permanente ontharing met de innoverende VPL™-methode.