Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

OntharingscrèmeBij ontharing met ontharingscrème of ontharingsspray wordt een crème of schuim op de huid aangebracht, die enkele minuten in de huid moet intrekken. De haartjes worden hierbij "opgevreten" door bijtende substanties in de crème. Na dat aantal minuten, dient de crème of spray afgeschraapt of afgespoeld te worden. 
 
Wat zijn de voor- en nadelen?
De voordelen van ontharingscrème en ontharingsspray zijn vooral dat deze methodes weinig moeite of pijn met zich meebrengen. Deze technieken kunnen echter wél allergische reacties teweeg brengen en irritaties van de huid veroorzaken.

Bovendien zijn ze ook slechts van korte duur. Na enkele uren zijn de stoppels vaak alweer te voelen - ook al zou het langer moeten duren dan bij scheren. Een ander voor- of nadeel, is dat de bruining van de huid vaak mee verdwijnt met de haartjes. Daarom is dit dan wel weer een aangeraden ontharingsmethode in voorbereiding voor een behandeling met permanente ontharing.

En hoe zit het financieel?
Ontharingscrèmes en -sprays zijn over het algemeen nog behoorlijk betaalbaar, maar eisen op het einde van de rit wel een serieuze investering op. Dit komt veel duurder uit dan permanente ontharing. Aan u dus de keuze of u uw leven lang behoorlijke sommen geld wenst uit te geven aan tijdelijke ontharing, of u na enkele maanden met een kleine investering er van af wenst te zijn. Wij verkiezen alvast de laatste optie!