Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

De beharing op ons lichaam komt in verschillende vormen en groottes. Normaal gezien is deze beharing definitief gevormd als we de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben (met uitzondering van een mannenbaard na).

Toch kan het beharingspatroon bij sommige mensen significant afwijken. Ook na de leeftijd van 18 krijgen mannen bijvoorbeeld dan haren op de borst of op de rug, of krijgen vrouwen haren in het gelaat, op de borst en/of op de buik. Dit kan te wijten zijn aan hormonale onevenwichten of storingen.Okselhaar permanente ontharingU kunt meer lezen over de verschillende soorten beharing in de volgende hoofdstukken:

  1. Cosmetische Overbeharing - dit hoofdstuk handelt over de 'normale beharing' die zich stabiliseert na de leeftijd van 18 jaar
     
  2. Hypertrichose - dit hoofdstuk gaat over de extra haargroei na 18 jaar op de 'normale plaatsen', of op de rug en borst bij mannen
     
  3. Hirsutisme - dit hoofdstuk dieper in op het onderwerp "haargroei bij vrouwen volgens het mannelijk patroon" (een ware must om te lezen als u een vrouw bent en stugge, donkere haren op het gelaat, op de borst en/of op de buik heeft)