Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

Epileren staat gelijk aan het uittrekken van de haartjes. Dit is zowel mogelijk met een pincet, dan verwijder je haartje per haartje, of met was. Dit heet dan waxen of harsen. Harsen is een snelle methode voor ontharing van gelaat en lichaam. Een dunne laag was en/of hars wordt met de groeirichting mee aangebracht. Hierover wordt een strip gelegd die daarna met een snelle beweging, vlak over het huidniveau wordt afgetrokken.

Een goede nabehandeling met een restjesoplossend product dat tegelijk verzachtend werkt, is absoluut nodig. Ideaal is om na een epilatie de regressieve (haargroeiremmende) behandeling toe te passen, zoniet zal de haargroei in de meeste gevallen geactiveerd worden door het epileren.

Nadelen:
  • Zonder nabehandeling met haargroeiremmende ampoulle wordt de haargroei meestal gestimuleerd
  • Men moet blijven ontharen
  • Op den duur krijgt men follikelmisvorming wat resulteert in een oneffen huid, ingegroeide haren en huidbeschadigingEpileren

Regressieve (haargroeiremmende) behandeling na epilatie

Met een apparaat wordt door middel van laagfrequentiestroom een haargroeiremmend product ingesluisd direct na de epilatie. De stroomimpulsen en het preparaat dringen diep in de lege follikel, alwaar een biochemisch proces plaatsvindt. De moleculaire structuur, nl. die van de lipo-proteïnen, die noodzakelijk is voor de haargroei, ondergaat een zodanige wijziging dat er nieuwe haren van een mindere kwaliteit ontstaan. Dit proces wordt in stand gehouden door een herhaling van de behandeling. Op den duur zal de haarstructuur zodanig wijzigen dat de haren dunner, zachter en lichter worden en in sommige gevallen zelfs gedeeltelijk verdwijnen.

Wel dient de behandeling na elke hars-epilatie of pincet-epilatie te worden herhaald. Wordt dit niet gedaan, dan zal de nog niet volledig geatrofieerde follikel zich herstellen waardoor dezelfde aangroei optreedt als voordien. Het effect van deze behandeling verschilt van individu tot individu en zeker voor de stuggere haren zal een relatief groot aantal behandelingen nodig zijn eer vermindering optreedt. Bij een lichte donsbeharing daarentegen, vb. in het gelaat, is in vele gevallen na slechts enkele behandelingen een positief resultaat merkbaar.

Nadelen van regressieve nabehandeling: