Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06


Iedereen kent de reclames van Venus of Gilette wel: uitzonderlijk gladde huid in een mum van tijd!
Wat er bij scheren, knippen of trimmen gebeurt, is dat de haren door kleine mesjes gekortwiekt worden. Tegenwoordig snijden scheermesjes iets dieper in de haren, waardoor de geschoren zone extreem zacht aanvoelt. Dit is een hele fijne oplossing, maar geldt helaas slechts voor een poosje. Enkele uren na het scheren zijn immers vaak alweer de eerste schurende stoppels te voelen.

Scheren
Krijg je dikkere haren door te scheren?

Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen, trimmen of scheren van haren (die bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren.

Dr. Serge Coopman - Dermatoloog, schrijft in zijn boek 'Heelhuids': 

"Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen." 


Hoe zit het financieel?
Vaak wordt er dus ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na het scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt doordat de haren na het scheren (of knippen) hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt. Maar het haartje blijft hetzelfde. Het is gewoon op haar dikste punt afgesneden. Naarmate het haar daarna weer gaat groeien, krijgt het opnieuw een fijn puntje en voelt het weer even fijn aan als voor het scheren.
 
Scheren is relatief goedkoop, maar de scheermesjes verslijten gauw, waardoor men op lange termijn toch heel veel geld kwijt is. Als je de som zou maken om je levenslang te moeten scheren vs. op enkele maanden tijd definitief alle haren kwijt te zijn, ben je met de laatste optie veel goedkoper af.