Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

Hoe starten?

Tijdens een intake-gesprek wordt u grondig geïnformeerd en krijgt u een analyse van uw huidtype en haarkleur. U mag daarom de haren niet vooraf scheren en zeker niet epileren. Blijkt u in aanmerking te komen voor behandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte (deze is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied). Tijdens dit informatiegesprek kan u een proefbehandeling ondergaan (ongeveer 5 cm²) op de door u gekozen zone. Deze proefbehandeling kost €20, maar wordt in mindering gebracht bij uw eerste behandeling.

Na 3 weken komt u terug om het resultaat van de proefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de behandeling aan, dan kan u zelf kiezen wanneer u met de behandeling wenst te starten. Bent u of wij nog niet overtuigd, dan kan u gratis nog een proefbehandeling uitproberen.

Contacteer ons nu voor een proefbehandeling!

Wat zie je na een proefbehandeling?

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de anagene fase (groeifase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.
 

Hoe verloopt de behandeling?

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel nog wat stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren die zich tijdens de behandeling in de groeifase bevonden, uitgevallen zijn.

Het verloop van een VPL-behandeling:


Bekijk ook onze casestudies op de Fotopagina
Hoe lang duurt een behandeling en wat voel je?

Elke VPL™ flits duurt enkele milliseconden en geeft een licht tintelend gevoel. Een groot aantal haren worden in slechts één enkele flits vernietigd. Daardoor is de behandeling vrij kort. Een bovenlip bijvoorbeeld duurt slechts enkele minuten, een been amper een half uur.
 

Mag ik ook scheren, epileren of bleken?

  1. Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of het gebruik van een ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door haren uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, die tot +/- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van definitief ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

  2. Bleken: als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hier minimum 2 weken voor de behandeling mee te stoppen.

  3. Scheren mag dus wel altijd. Maar veroorzaakt scheren geen stuggere haargroei?
Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (die bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren.
Dr. Serge Coopman - Dermatoloog, schrijft in zijn boek 'Heelhuids': 

"Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen." 

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na het scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt doordat de haren na het scheren (of knippen) hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt.
 
Geen nood, na enkele behandelingen met de Energist UltraPlus VPL™ zijn de haren verdwenen en de fijne lichte donsjes die niet met permanente lichtontharing te verwijderen zijn, hebben een korte levensduur. Na verloop van maximum een paar weken vallen ze uit (rustfase), waarop een nieuwe groeifase volgt. En dan hebben de haartjes weer een fijn, dun puntje.