Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

Vanaf welke leeftijd kan men behandeld worden?

Kinderen hebben donsbeharing, vellushaartjes genaamd. In de puberteit gaan onder invloed van hormonen verschillende delen van het lichaam een sterkere beharing vertonen: de terminale haren. Op ongeveer 18- jarige leeftijd heeft deze verandering zich voltrokken.

Als men vóór deze leeftijd start met permanente ontharing kan men verwachten dat nog niet alle terminale haren gevormd zijn en wat nog niet is kan ook niet verwijderd worden.


Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?

Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door behandeling met het VPL- systeem.
 

Haren op moedervlekken, kan je die behandelen?

Neen. Het licht wordt immers geabsorbeerd door het bruine pigment, eerder dan dat de haarwortel erdoor geraakt wordt. Er wordt altijd rond moedervlekken heen gewerkt . Desgewenst kunnen haren op moedervlekken verwijderd worden met elektrische naaldepilatie maar dan dient u schriftelijke toestemming mee te brengen van uw huisarts of dermatoloog.
 

Wat zijn de contra-indicaties voor VPL-behandeling?

  1. Zwangerschap. Behandelen met VPL is weliswaar volstrekt ongevaarlijk, maar toch geven we er de voorkeur aan niet te behandelen tijdens zwangerschap om te vermijden dat -als er toevallig complicaties optreden- dit met de VPL- behandeling zou geassocieerd worden.
  2. Epilepsie
  3. Een voorgeschiedenis van lichtovergevoeligheid
  4. Recentelijke zon- of zonnebankbruining
  5. Keloïde (wild vlees) reactie van de huid na wondvorming
  6. Tatoeages
  7. Pace-maker of inwendige defibrillator
  8. Huidkanker
  9. Gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum van de Energist-Ultra-VPL. Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:

Aandoeningen die positief reageren op VPL- behandeling: