Onze nieuwsbrief ontvangen?
Ontharen.be
Centrum voor Definitieve Ontharing
Rekkemstraat 55-57
B-9700 Oudenaarde, België
(0)55.31.48.06

Huidtypes te behandelen met Energist VPLVoor alle lichtsystemen geldt deze stelregel: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen.

De Energist-UltraPlus VPL heeft echter speciale programma's voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden.

Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen.
 

Wat met witte en blonde haren?

Firma's of behandelaars die beweren wel witte of lichtblonde haren te kunnen behandelen met een lichtontharingssysteem (eender of het een laser of een IPL-systeem betreft) hebben het systeem blijkbaar niet begrepen. Het licht wordt namelijk alleen maar aangetrokken door alles wat donker is en wordt teruggekaatst door alles wat wit is. (Dit leert men al in het primaire onderwijs.)


Wetenschappers experimenteren al geruime tijd met pigment bevattende producten waarmee men de haarfollikels probeert te kleuren om ze vervolgens te kunnen vernietigen (bijv. Dr.P. Bjerring uit Denemarken en Dr.N. Sadick van de universiteit van Cornell in de VS). Een soortgelijk product is sinds maart 2004 op de markt: lipoxôme. Volgens de leverancier zou lichtontharing voor lichtblonde en witte haren wel kunnen in combinatie met dit product. Onze ervaring met lipoxôme reikt nog niet ver genoeg om hierover een mening te kunnen vormen. Voor meer informatie: www.lipoxome.nl www.lipoxome.nl en www.meladine.com

Witte, stugge haren kunnen perfect met elektrische naaldepilatie verwijderd worden, mocht blijken dat lipoxôme onvoldoende resultaat oplevert.
 

Welke huidskleur komt in aanmerking?

Met de Energist-Ultra kunnen we bijna alle huidtypes succesvol behandelen. De verschillende huidskleuren worden als volgt onderverdeeld:

Volgens de schaal van Fitzpatrick - de huidreactie na zonblootstelling:


FototypeBruintVerbrandtRoodheidKenmerk
I niet zeer snel altijd bleke huid, blond of rood haar
II langzaam snel soms bleke huid, donkerblond tot kastanjebruin haar
III makkelijk zelden geen licht bruine huid, donker haar, licht Mediterraans
IV zeer goed nooit nooit donker Mediterraans, licht Aziatisch
V zeer goed nooit nooit donker Aziatisch
VI zeer goed nooit nooit Afro-Caribbeaans


Met de Energist-Ultra behandelen we succesvol fototype I tot en met V. Fototypes IV en V zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat aangepast dient te worden aan de pigmentatie van de huid. Zelfs sommige fototypes VI zijn te behandelen op voorwaarde dat de haren donkerder zijn dan de huid. Dit is mogelijk dankzij het unieke en grensverleggende VPL-systeem van de Energist-Ultra.